I-es Alternatíva:

Gyűjtőkémény kiváltása, egyedi kéményekké történő kialakítással, (felfúrással) bontás nélkül, új zárt égésterű készülékek számára.
Az ajánlat arra vonatkozik, hogy a kémény, gyűjtő jellegét szűntetjük meg és alakítunk ki lakásonként (szintenként) egy-egy egyedi (saját) turbós, égéstermék elvezetőt (kéményt), bontás nélkül.
Gépi kéménymaróval felbővítjük a kéményt, annak érdekében, hogy beleférjenek az egyedi kémények (amennyiben a kémény átmérője megfelelő, úgy nincs szükség a felbővítésre). Ezt követően, a felbővített kéményben helyezzük el, szintenként az egyedi kéményeket, amivel az adott lakás tulajdonosa, a többi tulajdonostárstól függetlenül rendelkezik. Ez esetben nem köthetőek vissza az eredetileg felszerelt nyitott égésterű tüzelőberendezések, mert új zárt égésterű vízmelegítő, vagy kombi gázkészülékek kerülnek felszerelésre, ami lehetővé teszi a központi fűtés kialakítását is a későbbiekben. A levegő bevezetést a szabadból, jellemzően az oldalfalról alakítjuk ki a tüzelőberendezés számára.
Kérjük, vegyék figyelembe azt, hogy ennél az alternatívánál, nem csak új kémények kerülnek kialakításra, de a meglévő gáz-vízmelegítőket is, új,  korszerű, takarékos, és nem utolsó sorban biztonságos gáz-tüzelőberendezésekre cseréljük!
Érdemes, új zárt égésterű kombi gázkészüléket felszerelni, mert ez „nyári üzemmódra” állítva alkalmazható, csak vízmelegítőként, de a későbbi, központi fűtés kiépítésekor, kombi készülékként is.

Az I.-es alternatívát tartjuk a legésszerűbbnek. Egyrészt nem jár bontással, másrészt az egyetlen megkötés az, hogy kizárólag zárt égésterű tüzelőberendezés köthető a kéményekre, de úgy gondoljuk, hogy ez is lenne a cél, minden lakásban.

Belső térbenTetőn

II-es Alternatíva:

Gyűjtőkémény kiváltása, egyedi kéményekké történő kialakítással, a meglévő gáz vízmelegítők és a későbbiekben szabadon választható nyitott és zárt égésterű gáz tüzelőberendezések számára.
Az ajánlat arra vonatkozik, hogy a kémény, gyűjtő jellegét szűntetjük meg és alakítunk ki lakásonként (szintenként) egy-egy egyedi (saját) kéményt. Az alkalmazott béléscső „P1”-es nyomásosztályú, mely alkalmas, a meglévő nyitott, de a későbbiekben, zárt égésterű gáz-tüzelő berendezésekhez is. Tetőn kívül és épületen belül egyaránt el kell távolítani a beton elemeket a kéményből. A betonidomok eltávolítása a körítő falazatból, speciális csörlővel történik. Ez után rendelkezésre áll egy kb. 50 x 50 cm-es nyitott akna. Ebben kerülnek elhelyezésre szintenként (lakásonként) mindenki számára önállóan használható „egyedi”
kémények.

A II-es alternatíva adja meg a legnagyobb szabadságot (a kibontott kémény helyén maradó nagy aknaméret miatt) a béléscsövek méretét és számát illetően, amiből adódik, hogy lakásonként, a többi lakótól függetlenül választható, gáz-tüzelőberendezés.

III-as Alternatíva:

Gyűjtőkémények felújítása Furánflex technológiával, RSV Exodraft füstelszívó ventillátorral.
Ennél a műszaki megoldásnál, a kémény, gyűjtő jellege nem változik meg.
A felújítás, a meglévő gyűjtőkémény jelenlegi labilis üzemvitelét teszi biztonságosabbá.
Gépi kéménymaróval letisztítjuk, amennyiben indokolt, felbővítjük a kémény belsejét, ezzel előkészítve azt a kéménybéleléshez. Elhelyezzük a füstelszívó ventilátor és a gázkészülékek közötti kapcsolathoz szükséges elektromos kábeleket, majd beépítjük a Furánflex béléscsövet a kéménybe.
Felszerelésre kerül a füstelszívó ventilátor, és a szabályzó automatika, melyek együttesen biztosítják a keletkezett égéstermék maradéktalan távozását a kéményből.
Ebben az esetben, a meglévő gáz-vízmelegítők visszaköthetőek, továbbá, nyitott égésterű, kombi készülékek is alkalmazhatóak, ami lehetővé teszi a központi fűtés kialakítását is a későbbiekben. Viszont, zárt égésterű készülékek nem köthetőek a kéményre.

A III-as alternatívát a legkevésbé ajánljuk, ugyanis a ventilátor által keltett zajhatáson kívül, itt merül fel a folyamatos üzemeltetési és időszakos karbantartási költség, arról nem beszélve, hogy éppen a lényeg nem változik.
A kémény, gyűjtő jellege és ez által a lakók egymásra utaltsága megmarad.

Ajánlatkérő űrlap