A kéménybélés csövezés biztosítja a falazott kémények belső hőszigetelését, valamint füsttömörségét, továbbá megóvja a kürtőt a lerakódás és a kondenzvíz által okozott állagromlástól, esetleges dugulások kialakulásától.  Biztonságosan juttatja a szabadba az égésterméket.

Alkalmazási terület

Lakó és középületeknél egyaránt.
Elsősorban kéménybe kötött nyitott égésterű gázkészülékek égéstermék elvezetésére alkalmas. Alkalmas továbbá, olaj, fa és egyéb tüzelési módon keletkezett égéstermék biztonságos elvezetésére. A munkavégzés ideje egy kémény esetében 4 – 8 óra, elvégezhető fűtési időszakban is, csupán néhány órás fűtéskiesést okoz.

Kéménybélelés tetőn kívülFüstcső/összekötő szakaszKéményajtó
kép… kép… kép…

Furánflex béléscső

Üvegszállal erősített, hőre keményedő műgyanta alapú kémény béléscső. (25 év gyártói garancia) Ez a világ legkorszerűbb béléscsöve. Méltán lehetünk büszkék rá, ugyanis magyar szakemberek fejlesztették ki. Európa számos országában használják. 2004-ben a Nemzetközi Találmányi kiállításon GÉNIUSZ-EURÓPA NAGYDÍJAT kapott.

Alkalmazási terület:

Lakó és középületeknél egyaránt. ⌀ 100-tól ⌀ 500 mm-ig belső átmérőig. Elsősorban kéménybe köthető, nyitott égésterű gáztüzelő berendezések égéstermék elvezetésére alkalmas. Hő- és hideg álló, korrózióálló, tökéletesen gáz tömör. Utólagos beépítésnél egyedül álló tulajdonsága, hogy követi a kémény nyomvonalát az elhúzásokban is. A kémény formájára alakul, ami a szűk belső keresztmetszetű kürtőknél rendkívül előnyös, ugyanis képes „négyzetesedni” ez által nagyobb belső felületet biztosít. Alkalmazható épületen belüli függőleges esőcsatornák, bontás nélküli felújítására is, bizonyos esetekben.

Merevfalú saválló acél béléscső

Hazai gyártók által készített minősített rendszer (10 év garancia) Európai gyártók által készített minősített rendszer (20 év garancia)

Alkalmazási terület:

Lakó és középületeknél egyaránt ⌀ 100-tól ⌀ 1000 mm-belső átmérőig alkalmazható. Ez a béléscső, aminek alkalmazási területe a legszéleskörűbb. Előnye elsősorban az anyag minőségében van. Magas hőálló képességgel rendelkezik, ezért rendkívül tartós. Sima belső felülete miatt jó áramlási feltételeket biztosít. Egyetlen hátránya, hogy csak egyenes vonalvezetésű kéménybe építhető be. Általában új lakóépületek egyedi kéményeinek béléscsövezésére alkalmazzuk, gáz, fa, vagy vegyes tüzelésű fűtőberendezésekhez (kályhákhoz, kandallókhoz). Legtöbb esetben társasházak, középületek ipari létesítmények központi kéményeinek béléscsövezésére alkalmazzuk.

Kéménybélelés kandallókhoz
képek…

Légbevezetők

Az energiatakarékos fűtés és a hő veszteség csökkentése érdekében az új épületeknél és az épület felújításoknál fokozott légzárású nyílászárók beépítését alkalmazzák. Ez egy ésszerű törekvés ugyan, de szellőzés hiányában megszűnik az épület frisslevegő ellátása.
Ez akkor különösen veszélyes, ha a lakásunkban nyílt égésterű gáztüzelő berendezés(ek) üzemelnek, ugyanis ezek az égéshez szükséges levegőt a környezetükből, tehát a lakótérből nyerik.
Az égés során elhasználódó levegőt (oxigént) az elhasználódás mértékében, folyamatosan pótolni szükséges. Ez idáig ez a levegő a hagyományos nyílászárók résein keresztül el tudott jutni a gáztüzelő berendezés(ek)-hez, de a fokozott légzárású nyílászárók beépítésével ez a lehetőség megszűnik.
Ezért van szükség a légbevezetők beépítésére.

Air-Tonic ATG60Air-Tonic ATA G35
Air – tonic ATG 60-as minősített légbevezető falba építhetőAir – tonic ATA G35 minősített légbevezető ablakba építhető. Csak kézi szabályozást nem igénylő hidrosztatikus légbevezetők alkalmazhatók Falba építés módja koronafúróval
képek…képek…

Ajánlatkérő űrlap