A kémények magasításához a szerelt kéményeknél felsorolt rendszereket használjuk alapvetően. Hogy melyik anyag-összetételben, azt a magasítandó kémény milyensége határozza meg, (pl.: tartalékkémény Ko + Alu, Ko + Ko, gázkémény Alu + Alu stb.) A felsoroltakon kívül több más szempont figyelembe vételével.
Miután a kémények magasításáról, toldásáról van szó, a szakma „kettős falú szigetelt fémtoldó” néven ismeri.

Alkalmazási terület:

Lakó- és középületeknél egyaránt.
A kémények magasítása két okból válhat szükségessé.

  1. A meglévő kémény hatásos magasságának növelése érdekében. pl.: lapos tetős épület legfelső szintjén lévő lakás kéményének hatásos magassága  általában 5 fm. Ez nem minden esetben teszi lehetővé a meglévő, vagy tervezett  tüzelőberendezés használatakor keletkezett égéstermék elvezetését (nincs elég huzat).  Ezen javít a magasítás.
  2. A légörvényben (szélárnyékban) kedvezőtlen kitorkollási helyzetben lévő kémények esetében. Ez a kedvezőtlen állapot olyankor alakul ki, pl.: ha a meglévő épület mellé magasabb épületet létesítenek. Szél hatására torló nyomás alakulhat ki, mely megfordíthatja az alacsonyabb épület érintett kéményeiben felfelé áramló égésterméket. Ez által az égéstermék visszajuthat a lakásba és ez komoly veszély forrása lehet. Ilyen esetben szükséges az alacsonyabb épület érintett kéményeit megmagasítani „kiemelni a nyomott térből, légörvényből”.

Tartószerkezettel ellátott kéménymagasítás olyan esetben válik szükségessé, ha 2 méternél nagyobb mértékű magasítást igényel az adott kémény és nincs mód a magasabb épület oldal falához rögzíteni.

Kép…

Önhordó, önálló tartószerkezettel ellátott kémény akkor válik szükségessé, ha a kéményt olyan területre kívánják telepíteni, ahol nincs egyéb rögzítési mód.

Kép…

Kép…

Ajánlatkérő űrlap