Plazmahegesztett nemesacélból készült 5000 pa-ig nyomásálló, égéstermék elvezető berendezés (kéményrendszer), mely összeszereléskor „zömítés hatására” fémesen tömített.
(a legtökéletesebb tömítési mód) tartozékai; speciális füstgáz és melléklevegő csappantyúk, hang és rezgéstompítók, kompenzátorok. stb.

Alkalmazási terület:

Középületeknél, ipari létesítményeknél, új építésű társasházaknál, lakóparkoknál.
A gázmotorokat elektromos energia előállítása céljából helyezik üzembe, mely alkalmas az adott objektum áram ellátására, de a keletkezett többlet energia értékesítése sem elhanyagolható szempont.
A diesel aggregátok is alkalmasak erre a célra, de többnyire az elektromos áram kimaradása esetén a szünetmentes energiát hivatottak biztosítani.
A gázmotor és a diesel aggregát füstgáz elvezetésnél túlnyomás keletkezik, ezért kizárólag nyomásálló égéstermék elvezető alkalmazható. Miután belső égésű motorokról van szó, a kipufogáskor lökéshullámok keletkeznek, melyek kiegyenlítésére szolgál a kompenzátorok beépítése.
A motor üzemelése által keltett zaj a hangcsillapító beépítésével normalizálható. Ezen égéstermék elvezetők építése minden esetben tervezést igényel, mind áramlás, mind akusztikai szempontból. Szükséges a telepítendő berendezés típusa, teljesítménye, tervezett telepítési helység meghatározása.

Elhelyezés és a rendszer kialakítás módjai teljesen egyediek.

Képek…

Ajánlatkérő űrlap